За мен

За мен - Яна психология

Защо създадох практиката си?

Винаги съм ценяла свободата да правиш свои избори за живота си, макар и с цената на това, да сгрешиш. На клиентите си предавам именно тази смелост и увереност да предприемат необходимите крачки, за да се чувстват все по-свободни.

Знам… да си свободен в избора си е и отговорност, която не е лека. Но от друга страна, е истински вдъхновяващо да се чувстваш творец на своята реалност. В разговорите ни ще откриеш, че да се помириш с миналото и да се довериш на бъдещето е най-голямата свобода. В нашето съзнание има неподозирани възможности за израстване, промяна и развръзка.

Моята мисия в терапевтичния процес е да ти помогна да повярваш в способността си да се справяш чрез себепознание и себеприемане, така както аз вярвам в теб. В това намирам най-чистата форма на състрадание и обективност.

Образование и квалификации

footer-яна-психология

Бакалавърска степен по Психология

University of Birmingham, Bachelor of Science

Магистърска степен по Психотерапии

Queen Mary University of London, Medical School

Сертификат по Хипноза и Хипнотерапия

Член на Българската Асоциация по Хипноза, БАХ

ценности, в които вярвам

състрадание

В основата на всяка успешна терапия стои доверието към терапевта. За да има доверие, трябва да има емпатия.

Емпатията е способността да проявиш искрена загриженост и чисто намерение за обективност към човека. Да приемеш без осъждане думите му и да дадеш неподправена обратна връзка.

творчество

За да разгадаеш човека, трябва да  да гледаш на него като част от множество системи и взаимодействия на ниво тяло, съзнание и подсъзнание.

Въпреки че съм обучена в няколко различни психотерапевтични подхода, винаги избирам комбинация от методи, персонализирани за всеки човек.

отдаденост

Терапията е изключително личен процес и затова ценя всеки разговор и взаимодействиe с клиента. Вярвам, че когато излезе от кабинета, човек полага много усилия да възприеме новите знания и затова се стремя да поддържам контакт между сесиите, когато е необходимо.

научна
обективност

Съвременните открития на невронауката дават много обяснения как работи мозъка, как нервната ни система функционира и кои са рискфакторите, които водят до множеството от психологическите проблеми. Много от окрията днес потвърждават принципите, установени още от най-древните цивилизации и ги превеждат на езика на  науката.

“Като психолог искам да знаеш, че ще ти казвам не това, което искаш да чуеш, а това, което ще излекува душата ти.”
Лого-розово-яна-психология
Яна Кръстева

клиентите ми споделят

какво-казват-клиентите-яна-психология-1
"Терапията ми е помогнала все по-често да откривам и да следвам автентичността си. Решенията и действията, които предприемам сега, са по-осъзнати и близки към моята идея за това, какво бих искал да се случва в живота ми и какви промени и стъпки в израстването са ми необходими да постигам целите си и да живея щастливо."
В.Н.
какво-казват-клиентите-яна-психология-2
"Преди 2 години, животът ме срещна с Яна. Целта беше създаването на семинар "Трансформацията на феникса": дълбоки теми, свързани със смъртта, болката и прераждането на душата... Семинарът се проведе в тесен кръг и имах възможност да се докосна до методите на работа на Яна като психолог. Това, което силно ме впечатли беше нейният нестандартен подход на работа с подсъзнанието, нейната дълбочина и всеобхватност, която надскача класическата психология. Но онова, което наистина ме докосна, беше нейната голяма емпатия и любов към хората, на които помага! Тя е безкомпромисна по отношение на истината, но я заявява с огромна съпричастност и разбиране! След нашата съвместна работа аз отново я потърсих с желание да бъда нейн пациент и да работим по моите проблеми. Няма да разкривам метода на работа, но той е разтърсващ, събуждащ, градивен и много дълбок! Благодаря за тази среща, която донесе в живота ми Яна и нейната светлина!"
Е.К.
Е.Б-отзив-яна-психология
"Страдам от биполярно афективно разстройство (БАР) от 9 години. От поставянето на диагнозата съм на терапия на фона на която отново имах колебания в настроението, със засилено присъствие на депресивни епизоди. Потърсих Яна спонтанно след като бях загубила вяра в себе си….след поредния неуспешен опит в кариерата си. Това, което Яна прави най-добре е позитивните провокации с които успяхме заедно да минем през този тежък за мен период без да се налага корекция или добавяне на нови лекарства в терапията ми! Най-ключовото за мен е, че не ми дава готови решения, а ме моделира така, че в периоди, когато ми е трудно дори да мисля... намирам сила да отворя очи и да видя сама решенията! "
Е.Б.

Нека поговорим
от какво имаш нужда