Консултации

Единични посещения

Намирането на правилния за теб терапевт понякога изисква посещение при различни професионалисти. Това дава увереност на клиента, че е направил правилния избор.

Първоначалните срещи ни дават шанса да се опознаем взаимно и да разберем дали срещите ни ще бъдат ползотворни и приятни. Доказано е, че успехът на всяка една терапия зависи до 30% от силата на връзката между терапевта и клиента.

Единичните посещения дават възможност за разрешаване на конкретни ситуационни конфликти и проблеми.

начална
сесия

Първоначалната консултация има за цел да установи проблема, да очертае неговия произход и да даде посока за неговото разрешаване*.

За някои хора тя се оказва достатъчна за справянето с проблема.

*може да се премине към терапевтичен курс при необходимост

60мин.

последващи
сесии

В случай, че клиентът избере да продължи с консултациите, насрочваме последователно всяка следваща среща.

Заедно поставяме очакванията и приблизителния срок за постигането на терапевтичните цели.

60мин.

интензивни курсове

услуги-интензивен-курс-яна-психология

Всеки, който е опитвал да промени своя черта на характера, свой досаден навик или отношенията си с близък човек, знае колко е трудно.

За щастие, съзнанието има невероятни възможности за израстване, стига да си готов да насочиш енергията си в опознаването им. Това е един вълнуващ и емоционален терапевтичен процес, който разкрива смисъла на всичко, което ни се случва, не само на индивидуално, но и на колективно ниво.

Ако си тук, значи твоето търсене е започнало, а това е най-важната стъпка към трайната промяна.

Терапевтичен
курс

Интензивна програма за себепознание, чиято цел определяме заедно с клиента. Терапевтичната практика и личният ми опит показват, че няколко последователни сеанса за приблизителен период от 3 до 6 месеца дават възможност да се разгърнат аспектите на проблема.

В рамките на първата сесия можем да определим необходимата продължителност за постигане на поставените цели. 

 

Препоръчителна продължителност: 3-6 месеца

60 мин.

РАБОТА В ГРУПА

работа-в-група-услуги-яна-психология

Има теми, които са навлезнали в колективното ни съзнание и затова най-естественото нещо е те да бъдат обсъждани и преобразувани в група. 

Темите разглеждани досега в практически семинари са “Бърнаут”, “Запознай се със себе си”, “Трасформацията на феникса”. 

Проведохме и два терапевтични уикенда, които поставиха началото на нова традиция и общност. 

Тези уикенди дават шанс да изострим сетивата си за всичко, което шумното ежеднивие притъпява. 

В мистичната Родопа планина се свързваме дъбоко с всичко заобикалящо ни не само навън, но и вътре в нас самите, за да подобрим цялостното си здраве.

Практически
семинари

Кратки ежемесечни срещи на живо, фокусирани върху теми, свързани с психичното здраве, тревожността и паник атаките,  емоционалната интелигентност, връзките, увереността, духовното в материалния свят, мотивацията и личностното развитие и др.

гр. София, ул. Вихрен 10

Работа в групи

Терапевтичен уикенд

3-дневна терапевтична програма за дълбока трансформация и психично здраве в тесен кръг. 

Програмата включва:

  • 2 нощувки в къща за гости в автентичен стил
  • 2 беседи по предварително избрана тема
  • физическа тренировка
  • групови терапевтични упражнения
  • среща с вътрешния духовен свят
  • среща с природата
  • специално подбрано меню

 

терапевтични-уикенди-Яна-психология

При интерес, моля свържете с мен за повече информация относно следващите събития.

Често задавани въпроси

Независимо дали имаш опит с консултации, в първата сесия очертаваме очакванията за това какво представлява процеса. Не е необходимо да си наясно какво точно искаш да постигнеш на този етап. Терапията е сътрудничество между терапевта и клиента с цел по-доброто психично здраве на клиента.

Тъй като психотерапията не е точна наука, няма и абсолютни правила, но има препоръки, за да бъде максимално ефективна работата. Терапия е подходяща за всеки, който усеща, че проблема обхваща няколко или всички сфери от живота му и възпрепятства нормалното съществуване. Първоначалната сесия има за цел да открие отговора именно на този въпрос. Винаги може да се премине от единични посещения към терапевтичен курс.

Работя с клиенти от цял свят от 2018 година. Професионалният ми опит започна като психолог в благотворителната организация Майнд, в Лондон, в сферата на тревожността, гнева, депресивните епизоди и справяне с травмиращи събития под супервизията на опитни психотерапевти. В България продължих като корпоративен психолог с клиенти от различни държави в Европа като част от проект за подобряване и поддържане на психологическото здраве на служителите на голяма чуждестранна корпорация. В момента работя изцяло в частната си практика. А най-голям отпечатък оставя работата ми в тесен кръг по време на терапевтичните семинари, където достигаме нови нива на спонтанност и дълбочина. 

На всеки се случва да има непредвидена ситуация, която да го възпрепятства да дойде за своята сесия. С цел да запазим взаимното уважение към времето на другите, препоръчвам да отмените или отложите сесията си поне 24 часа по-рано. Ако това не е възможно, клиентът заплаща половината от стойността на сесията. 

Не е препоръчително. Колкото и да ни се иска да повлияем на близък, който се намира в труден момент, едно от необходимите условия за промяна е желанието и готовността на самия клиент. 

Работя основно с възрастни, именно заради осъзнатото решение да се предприеме терапия. Ако клиентът не е навършил 18 години, но изяви собствено желание да работи терапевтично, тогава е възможно да проведем сесия. 

Свържете се с мен, за да ги обсъдим.